Защо 28, 42, 56 и 84 години са СЪДБОНОСНИ в човешкия живот!

Нашето преминаване в живота на кръгове и цикли е изкачване по определена безкрайна спирала, а по пътя пред нас се разкриват много възможности …

В някакъв етап от живота си вероятно сте имали усещането, че постоянно се движите в цикъл. В същото време сте разбрали, че това не е наред и че винаги повтаряте едни и същи грешки. Понякога ви се струва, че с постигането на някаква цел кръгът се затвори, а сега всичко е на мястото си.

Астрологията се занимава с различни цикли или с други думи цикли, които определят ритъма на живота.  Някои астрологични цикли се отличават с продължителността и критичността си, докато други, напротив, са кратки, динамични и активни.

Някои от най-важните цикли се определят от движението на Сатурн. За да направи пълен кръг и да се върне в първоначалното си положение, на тази планета са необходими 28 години, а понякога и повече – 29.

Сатурн се нарича владетел на времето и символ на процеса на съзряване и израстване.

Първият цикъл символизира детството и младостта, следователно, според звездите, ние ставаме възрастни с настъпването на 28-годишна възраст. През целия този цикъл ние опознаваме себе си и развиваме своите умения.

Вторият цикъл – цикълът на зрялост – започва на 28 години и продължава до 56.

През този период нашата личност преживява своя разцвет. Ние се развиваме с помощта на нови знания и умения, придобити през първия цикъл, както и сме напълно запознати с нашите цели и силни страни. В този цикъл човек може да материализира своите желания и да придобие мъдрост въз основа на придобития опит.

Третият цикъл започва на 56-годишна възраст и продължава до 84. Вече не мислим за материалното развитие, а се занимаваме с духовно обогатяване на живота с мъдрост и опит. Сега можем да служим като източник на вдъхновение за хората около нас, освободени от предразсъдъци и силни инстинкти, но все пак достатъчно любопитни, за да продължат да се развиват в областта на знанието и духовността.

Всеки път, когато Сатурн се връща в първоначалното си положение, астролозите го наричат ​​завръщането на Сатурн и ние чувстваме, че в живота ни настъпва повратна точка – един вид кармичен ден, когато оценяваме нашите действия и постижения. В тези моменти се сблъскваме с реалността и ясно разбираме какво сме правили правилно и какво не.

На 28, 56 и 84 всеки човек влиза в нов етап на личностно развитие. Разочарованията, грешните решения и пропуснатите възможности – всичко това е неприятно да се осъзнае, но само по този начин човек може да проумее преходността на нещата и съществуването, както и да оцени приятелството, здравето и много други неща.

Също така на всеки седем години се сблъскваме с реалността. И това е чудесна възможност да се върнете към желания път на развитие. Вече сме преминали много и научихме достатъчно за всичко, така че да имаме сили да извървим този път до края.

На всеки 7 години ни се дава възможност да оценим живота си. Тези години по правило не са толкова динамични, колкото годините на завръщането на Сатурн, но ако се замислите, вероятно ще си припомните много събития от вашето минало, свързани с тази дата, и такива, които са били ключови за вашето развитие.

Всяка 21-ва година е своя собствена референтна точка (цикъл на Уран), когато в живота на човек се случват различни трусове. Следователно, на 21, 42, 63 и 84 години, ние сме победени от желание за промяна, съпротива и засилена нужда от свобода, когато Уран се върне на мястото, където е по време на вашето раждане.

Уран ни насърчава към свобода и независимост. Той ни отвежда от обичайния начин на мислене, отделя ни от тълпата и се опитва да скъса веригите, които ни връзват с неща, хора и навици.

Следващият цикъл е цикълът на Нептун. Продължителността му е още по-дълга, така че за първи път ще почувствате влиянието му на 24 години, а втори път едва на 84. Енергията на Нептун ни свързва с нашия вътрешен свят, нуждата от отговори на духовни и религиозни въпроси, както и нуждата от красота и творчество.

Точките, в които и трите цикъла се пресичат, са на 42 и 84 години. Всяка планета се движи със собствена скорост, така че посочената възраст е доста приблизителна и пресичането на цикли може да настъпи година преди или след нея.

Това са моменти, в които не само можем да видим реалното състояние на нещата (и също да го приемем или не го приемем), но и да получим възможността да се освободим от всички навици на поведение и тежести, които е трябвало да дърпаме дълго време.

На 42 и 84 години ние сме в състояние по-зряло и разумно да оценим потенциала си и да навлезем в нова реалност на по-високо ниво на съзнание.