6 растения за дома, които премахват влагата и мухъла! Спешно спасяват от алергии и астма!

Влажната среда е идеалното място за размножаване на бактерии и плесени. Резултатите после включват нежелани симптоми като сърбеж, умора, световъртеж, респираторни инфекции, хрема и кихане.

Влагата и мухълът могат да причинят много заболявания.

Има много стайни растения, които могат да осигурят по-чист, свеж въздух и също така да балансират влажността на закрити пространства. Някои от тях могат да намалят токсините като бензол, трихлоретилен и формалдехид, които могат да доведат до сериозни здравословни проблеми като астма, различни алергии и дори тумори.

Никога не позволявайте на вашите растения да седят в застояла вода, тъй като ще противодействате на благоприятните ефекти.

Палми

Палма хамедорея

Палмите са култивирани от хилядолетия и са едни от най-добре опознатите и използвани растения на тропиците.
Те абсорбират влагата през листата си и също така са особено добри в изхвърлянето на замърсители на въздуха в помещенията, особено формалдехид, като бамбукова палма /Хамедореа/, Цикас и Арека. Те са отлични овлажнители и могат да се съхраняват навсякъде в дома.

Тиландсия

Тиландсия

Те са ефективни като естествен овлажнител, а също така те процъфтяват най-добре, когато се държат на закрито пред слънчевия прозорец. Трябва да ги напоите поне два до три пъти седмично.

Нефролепис

Това е много атрактивно и екзотично растение, което също е идеално за използване като естествен овлажнител. Той помага да се балансират нивата на влажност и премахва нежеланите токсини като ксилен, бензол и формалдехид.

Зелена лилия /Хлорофитум/

Хлорофитум

Това е красиво растение с дълги дъговидни листа. Те са полезни за абсорбиране на вредни вещества като плесен и други алергени. Той премахва 90% от токсините във въздуха и може да помогне да се балансират нивата на влажност.

Спатифилум

Спатифилум

Добрата идея е тези растения да се съхраняват в банята, тъй като те могат да ви помогнат да предпазите помещението от мухъл. Растението също поема вредни изпарения от неща като ацетон и алкохол. Те са лесни за отглеждане и изискват малко слънчева светлина, за да се развиват.

Бръшлян

Бръшлян

Те са най-добрите абсорбери за формалдехид, които често се срещат в килими, домакински почистващи препарати и мебели. Идеалното място за тях е в стая, по-високо  близо до тавана за поглъщане на влажност, която може да се повиши. Също така те изискват минимална слънчева светлина.

Тези растения са много лесни за гледане, в действителност, някои от тях изискват само минимална слънчева светлина, което е чудесно за поставянето им във вашия дом. Те могат да се използват не само като декорация във вашия дом, но и за намаляване на влажността на закрито.