5 упражнения за 10 минути вкъщи за бързо отърваване от излишните килограми

Няма по-подходящо време да започнете да мислите за влизане във форма от началото на пролетта, нали? Всички сме си давали обещания и е крайно време да се опитаме да останем верни на думата си. И ние сме тук, за да ви помогне при избора на упражнения, които ще ви помогнат бързо да се отървете от излишните килограми. Само не забравяйте, че винаги трябва да ги комбинирате със здравословна диета!

Подпрете се с ръце и колене, след това изпънете краката си, докато поддържате тежестта си с върховете на пръстите на краката и лактите.

Разтегнете коремните мускули и издърпайте краката си нагоре по няколко сантиметра, един по един.

Повторете за цяла минута. Не се огъвайте и дръжте гърба си изправен.

30-60-90 (за корема и краката)

Легнете по гръб с ръце до дупето плътно залепнали на земята

Издърпайте краката си до ъгъл от 30 градуса, без да ги огъвате. Напрегнете коремните мускули, но не се огъвайте в кръста. Дишайте дълбоко три пъти, докато сте в това положение.

Увеличете ъгъла до 60 градуса. Останете така, дишайте дълбоко още три пъти и след това увеличете ъгъла отново до 90 градуса. Запазете тази позиция.

Повторете същата процедура назад. Не забравяйте да държите талията си залепана за пода

Позиция Кобра (за седалище и гръб)

Легнете по корем със събрани крака, сгънете ръце в лактите и се подпрете на ръце под прав ъгъл.

Вдишвайки, внимателно се изправете в кръста и издърпайте торса, като вдигнете малко главата нагоре. Останете в това положение за 30 секунди, след това спуснете тялото си, докато издишвате.

Скакалец (за седалище и ханш)

Легнете по корем с брадичка на пода. Поставете ръцете си отстрани и направете юмруци. Изпънете краката , доколкото можете.

Вдишвайки, бавно повдигайте краката си един по един и след това ги спускайте отново, докато издишвате.

Свещник (за корема)

Легнете по гръб със свити крака в коленете и притиснати към гърдите.

Бавно изпънете краката нагоре, докато подпирате долната част на гърба на ръцете си. Задръжте тази позиция за 30-60 секунди.