Божурът ще цъфне с ОГРОМНИ цветове, ако го подхраниш така напролет:

Отглеждате ли  божури? Ако е така, то тази рецепта ще ви бъде полезна, защото ще отгледате божури с огромни цветове!

големи божури

Не всички цветя могат да се равняват по красота с божурите. Пищните розови топки, прикрепени към храстите, са перфектната украса за двора или градината.

За да имате здраво и красиво съцветие, подхранването на божурите е задължително! Първите издънки на божура се виждат, след като снегът се стопи. Ето защо не трябва да чакате дълго, за да ги наторите. Веднага щом забележите, че храстът излиза от земята, започнете с подхранването!

божури издънки

Естествено, съществуват чудесни готови торове.

Но има и ефективни домашни алтернативи на химическите препарати и точно една такава рецепта за натурален тор за божури сме ви приготвили днес от 365 Новини.

красиви божури

Подхранването на божури с мая е ефективен и доказан с времето тор. Трябват ви 1 литър вода, 2 супени лъжици захар и 11 г обикновена суха мая. Смесете съставките и оставете да действат в продължение на 24 часа. След това разредете течността с 9 литра вода и напоете с нея божурите.

тор с мая

Подхранването на божури през пролетта е много важна процедура. Точно това определя дали растението ще се превърне в пищно цъфтящ храст или ще пусне няколко цвята.

Изпробвайте нашето средство и споделете тази рецепта и с приятелите си!