Не ям, спортувам и пак не слабея! Защо? 5 основни причини:

Сигурно всяка жена на диета е преживявала този кошмар – въпреки гладуването, спорта и движението стрелката на кантара упорито не мърда надолу! Дали обаче е правилно да виним единствено себе си за неуспеха? Оказва се, че има фактори, които влияят върху отслабването ни и нямат нищо общо с храната и движението.

Ето 5 причини защо не слабеете, даже когато сте на диета :

1. Все още ядете предимно калорични храни

Дори ако размерът на порцията ви е сравнително малък, но съдържанието на калории в нея е високо, това със сигурност ще ви попречи да отслабнете.

Растителните масла, сладките кисели млека и извара, тофуто, авокадото, сушените плодове и семената увеличават вероятността от наднормено тегло, тъй като съдържат много мазнини и калории.

2.Спите малко

Научните изследвания отдавна са доказали ефекта от липсата на сън върху метаболизма. За да се възстанови, тялото се нуждае от най-малко седем часа сън в денонощие. Ако спите по-малко, изгарянето на калории се забавя.

3. Вероятно щитовидната ви жлеза не функционира нормално

Тъй като щитовидната и хипофизната жлеза регулират метаболизма, всички заболявания, свързани с тях, провокират колебания в теглото, често много сериозни. Например, хипотиреоидизмът (понижена функция на щитовидната жлеза) води до по-бавен метаболизъм и увеличаване на теглото.

4. Основното ви хранене е вечер

Нередовното хранене, съчетано с обилна вечеря, води до забавяне на метаболизма. Ако сте свикнали да закусвате с чаша кафе, да обядвате със сандвич и да хапвате на корем по време на вечеря, тогава дори и да спазвате дневния калориен прием, теглото ви няма да се понижи.

5. Изпитвате постоянен глад

Постоянното чувство на глад е стрес за тялото и сигнал, че е необходимо да се съхраняват мазнини. Всъщност това е естествена реакция, която предпазва органите и системите от изтощение.