Подуване на корема, метеоризъм, отоци: 5 най-добри средства за бързо облекчение

Подуването на корема е не само досаден проблем, но може да бъде и болезнено! Ето най-добрите средства за бързо решение!

Това обикновено се причинява от различни фактори, сред които можем да открием стрес, разстроен стомах, излишни газове, непоносимост към храна и др. За щастие има няколко лекарства за подуване на корема, които, когато се направят правилно, могат да облекчат чувството за тежест и премахване на подуване и подуване.

Ние ви предлагаме най-ефективните средства за защита:

Джинджифилът е високоефективно лекарство за подуване на корема и лесно можем да го добавим към нашата диета. В резултат този навик ще бъде абсолютно полезен за нашето здраве. Достатъчно е да консумирате 1/4 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил по време на хранене 1-3 пъти на ден.

Чай от лайка

Лайка се използва за приготвяне на вкусни напитки. Има противовъзпалителни и храносмилателни свойства. В резултат на това дневната чаша от тази напитка ще бъде много полезна за намаляване на тежестта, газовете и подуването. Ако не харесвате вкуса, добавете листа от мента или орех към чая от лайка.

Цейлонски канелен чай

Чаят с канела винаги е бил чудесен съюзник за здравето на жените. Поради факта, че облекчава менструалната болка. От друга страна, това е едно от най-ефективните средства за подуване на корема, наднормено тегло и отоци. А също така ефективно елиминира увеличеното отделяне на газове.

Лимонена вода

Това лекарство е не само много освежаващо, но е и едно от най-лесните средства за подуване на корема, които можете да намерите. Тази смес ще подобри храносмилането ви и ще намали газовете, които ви притесняват поради състава си. Също така стимулира производството на жлъчка, което е от съществено значение за храносмилателния процес.

Плодове

Ананас, киви, папая. Тези вкусни плодове ще ви помогнат да ускорите храносмилането и да избегнете подуване на корема.

Чай с анасон.

Добавете лъжица семена от анасон в чаша гореща вода и оставете да престои 20-30 минути. Анасонът е чудесен за намаляване на газовете и бързо облекчаване на подуване на корема.

Съвети за предотвратяване на подуване на корема

Избягвайте газирани напитки на всяка цена!

Ако имате непоносимост към лактоза или глутен, опитайте се да не ядете този вид храна. Най-добре е да ги замените с други съставки, които не причиняват дискомфорт.

Ограничете приема на пържени и преработени храни.