Аз лично започнах да правя 4 упражнения за схванат врат – И главата спря да ме боли и врата!

Гимнастика за врата – само четири упражнения, които на пръв поглед изглеждат банални, при редовно изпълнение ще спомогнат за стягане на кожата на шията, нормализиране на съня и дори отърваване от болки в шийните прешлени и главоболие.

Гимнастика за врата

1. Застанете изправени и изправете гърба си, дръжте главата изправена. Свързани в ключалката ръце, сложете отгоре, наклонете леко главата напред и след това, като се съпротивлявате с ръце, опитайте да върнете главата в първоначалното й положение, пребройте до 30 и се отпуснете, повторете отново.

Повторете упражнението веднъж пред огледалото, ще видите как работят мускулите на врата и ще стане ясно защо тези упражнения са толкова ефективни.

2.  Заемете началната позиция, обвивайки главата си отгоре, поставете дланта на лявата си ръка на дясното ухо. Наклонете леко главата си към лявото рамо и като се съпротивлявате с ръка, опитайте да върнете главата си в първоначалното си положение, пребройте до 30 и се отпуснете, направете упражнението отново и повторете за другата страна.

3. Седнете на стол, опрете ръцете си на седалката, гърбът трябва да е изправен. След това огънете гърба си, наклонете главата си назад доколкото е възможно и пребройте до 30. Върнете се в изходна позиция, след което повторете упражнението отново.

4.  Заемете изходната позиция, както при първото упражнение. Обърнете главата си наляво и погледнете през рамо, пребройте до 30, върнете се в изходна позиция, повторете упражнението отново и сменете страните.

Ето всички упражнения за врата, изключително прости и много ефективни! Вашата задача не е да бъдете мързеливи и да изпълнявате упражнения редовно, всеки ден, наградата – гъвкава, красива врата.