Ето какво ви очаква ако пиете аспирин на гладен стомах!

Въпреки, че аспиринът е достигнал световен престиж, той все пак има и своите негативни страни.

Те са пряко обвързани с приема му. Едно от действията на това лекарство е обезболяващо. Препоръчва се също за сваляне на температурата. На много пациенти бива назначено лечение с аспирин, което да подпомогне разреждането на кръвта. Медикаментът не позволява на кръвта да се съсирва.

И все пак обаче, независимо от това, че лекарството е добре познато, трябва много да се внимава с приема му.

В случай, че решите да го приемете на празен стомах е твърде вероятно да се натъкнете на гадене и световъртеж. Да не говорим, че някои пациенти се оплакват от шум в ушите, след като са изпили едно хапче преди хранене.

аспирин таблетка

Това са само една част от причините, поради които в никакъв случай не бива да действате безотговорно, стане ли въпрос за аспирин, както и всички останали лекарства, предлагащи се в аптеките. Добре е да знаете, че комбинацията между кофеин и аспирин е способна да предизвика сериозно дразнене на стомашната лигавица. Това обикновено води до безсъние и тревожност.

Ако страдате от бъбречна недостатъчност също не е препоръчително да се лекувате с този медикамент. Важно е да се консултирате с медицинско лице, което да ви назначи адекватно лечение. Бъдете отговорни към себе си и собственото си здраве.

Не подценявайте дори най-безобидните лекарства, защото те могат да се окажат много опасни за вас.