Борисов за записа с плика: Дали са го на Радев

Какъв ром, какви пури? Виж, че не дрънка шише вътре… Плика са го дали на Радев, там са назначенията. Така Бойко Борисов коментира записа от камери в заведение, за който се твърди, че бившият митничар Петко Петков дава плик на мъж, приличащ на секретаря по антикорупция в президентството Пламен Узунов.

Този коментар бившият премиер направи по време на среща с млади активисти на ГЕРБ в централата на партията, съобщи бТВ.

„Какъв ром, какви пури? Виж, че не дрънка шише вътре… Никой не отрича, че тази среща я има. Единият идва конспиративно, оглежда, маха телефоните, пак сяда, пишат на бележки, прибира у вътрешния джоб, вика къде са нещата, оня вади отзад, гледа ги, не дрънчи нищо, на другия ден торбите заминават, най-вероятно, при Радев, там са назначенията“, коментира Борисов.

Записът от охранителните камери в столично заведение беше публикуван вчера от интернет сайт.

На тях се вижда как Петков чака на маса, идва Узунов, взема телефоните и на двамата и ги отнася далеч, после си пишат бележки и накрая Петков дава на Узунов голям хартиен плик, пълен с нещо.

Вчера бившият шеф на митниците в София – Петко Петков, потвърди, че е имал среща с Узунов и обясни, че му е дал личен подарък – бутилка ром и кутия пури, защото му помогнал да се свърже с лекар за чернодробна трансплантация.

А коментарът на бившия премиер за Петков беше: „Петко Петков – знаков човек в митниците, няма митничар да не знае кой е Петко Петков.“

Източник-Петел.бг