ВНИМАНИЕ – 5 храни, с които лесно можем да се натровим в жегата:

Всички знаят, че храната се разваля много по-бързо в горещо време. Но с някои от продуктите трябва да сте още по-внимателни. Днес ще ви представим 5 храни, с които лесно можем да се натровим в жегите , особено ако ги купуваме някъде на открито, където са седели с часове под жаркото слънце:

Суши

суши

Поради факта, че японските ястия обикновено се приготвят със сурова риба, те се развалят моментално. С консумацията на суши трябва да се внимава особено много в жегите.

Месо и риба

сурово месо

Когато тези видове храни са на открито, те са много привлекателни за мухите. Последните от своя страна са носители на опасни бактерии.

Салати с майонеза

салата с майонеза

Тъй като салатите обикновено са съставени от непреработени и сурови храни, те лесно се превръщат в среда за размножаване на бактерии.

А ако ги подправите с майонеза, това ще ускори растежа на бактерии като стафилококус ауреус.

Варена наденица/кренвирши

варени кренвирши

Моля, имайте предвид, че срокът на годност след отваряне на опаковката е не повече от 12 часа. Наденицата (кренвиршът) е нетраен продукт.

Айран

каничка айран

Нашата любима лятна напитка, с която предпочитаме да утолим жаждата си по време на знойната жега, оказва се, също може да бъде опасна, ако не са спазени условията за съхранение. Не забравяйте, че ферментацията е присъща на млякото. При горещо време дайте предпочитание на безопасна бутилирана вода.