Ето го екипа, Петков и Василев взимат над 121 депутати НА ЖИВО

Бившите вече министри на икономиката и финансите в служебното правителство Кирил Петков и Асен Василев представят своя политически проект „Продължаваме промяната“.

Засега новината е, че партия МИР не е сред спряганите мандатоносители. 7-8 са потенциалните кандидати, но крайният избор не е направен, вероятно ще ги обединим в коалиция, обясни Василев. Кирил Петков пък уточни, че очаква над 121 депутати в бъдещата коалиция на промяната!

Мястото на срещата, на която присъстват и техни съмишленици, е център „Проджект лаб“ на столичния бул. „Мария Луиза“ №58.

Срещата се излъчва на живо във фейсбук.

Преди почти 14 години избирахме ТОР 60 на студентите в Софийския университет, които обучавахме напълно безплатно, това са 671 човека, завършили нашата програма безплатно. Тук са някои от тях – Дени, Калина, те бяха най-добрите в своя випуск. За съжаление, една част са в чужбина, но други са тук.

Отделно ние познаваме много хора, които се борят за каузи по места – например каузата „Корал“, всички тези хора ще ги обединим. Всички наши кадри ще минат филтър на почтеност. Така Кирил Петков отговори на въпрос откъде ще намерят 250 човека за листите, ако ще се явяват самостоятелно на изборите.

Кандидатът ни за президент е г-н Румен Радев. Ние много го уважаваме, но това по никакъв начин не е негова партия, подчерта Петков. Има хора от ляво – Крум Зарков, има десни, в „Ние идваме“ има доста, които споделят нашите ценности. Въпросът сега е да сглобим 121 депутати в следващия парламент в „коалиция на промяната“.

Депутатите не са функция на партиите, а обратното. Всеки депутат е дал клетва да вземе най-доброто решение за България, не за партиите или за себе си, напомни пък Асен Василев.

За мен всичко, което трябваше да направя, изпълних на 21 април, а на 20 август канадските власти ме уведомиха, че документите ми за отказ от гражданство бе чакат в Букурещ, съобщи Кирил Петков, който подчерта, че ще бъде в листите за депутат.

Всички средства за кампанията ще са прозрачни, няма да приемаме дарения от никого. Моите любими фирми са с експортен потенциал, те не зависят от България, от тях бил взел дарение, защото няма после няма да имат претенции за нищо. Нашата врата е отворена за такива инвеститори.

Ще приемаме чисти пари без цена, категоричен бе Кирил Петков.