ТАКА изглежда най-скъпият и луксозен дом на планетата – притежание на арабски принц (Снимки):

Богат като арабски шейх! Този израз, превърнал се в клише, не може да бъде по-верен, когато става дума за принца на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Наскоро той купи английския клуб „Нюкасъл„, а притежава и най-луксозния и най-скъп дом на планетата.

Мохамед бин Салман

Става дума за имот, купен за 270 милиона евро през 2015 г., пише британският „Mirror“.

Мохамед бин Салман дом

 

Новият дом обаче струва на принца по-малко от това, което той похарчи за закупуване на футболния клуб – 350 милиона евро.

скъп дом

домашно кино

Състоянието на Мохамед бин Салман се оценява на 377 милиарда евро.

Бин Салман е пазил покупката на този имот в тайна.  Замъкът е завършен през 2011 г. и е построен в стила на френските замъци от 17-ти век, като целият имот обхваща почти 5000 квадратни метра.

На територията му има басейни, винарски изби с повече от 3000 бутилки отбрано вино, стаи за медитация и релаксация, нощен клуб, кино, бална зала и зала за партита.

зала в най-скъпия дом

най-скъпият дом интериор

Имотът е пълен със скъпоценни произведения на изкуството, сред които се откроява картината на Леонардо да Винчи „Salvator Mundi“, която е на стойност цели 400 милиона евро и струва повече от английския клуб.

аквариум в най-скъпия дом

Замъкът разполага и с десет луксозни спални, цветна кула и библиотека. В допълнение към великолепния замък Салман притежава яхта с дължина 130 метра на стойност 530 милиона евро.

луксозен замък

най-скъпият дом на планетата

винарна в замък

 

най-скъпият дом