СВЕТЛЬО ВИТКОВ ОЦЕЛЯ ПО ЧУДО В ЖЕСТОКА КАТАСТРОФА

Музикантът и политик Светльо Витков разказа, че в събота вечер едва не е загубил живота си в тежка катастрофа в столицата до пробива на Околовръстното под кръговото за „Драгалевци“, съобщава OFFNews.

Автомобилът на Витков бил връхлетян от джип Мерцедес с млад шофьор, който според музиканта е карал с най-малко 160 км/ч. Двете коли се влачили около 300 м. Последвали удари в мантинелата и в стената на тунела.

Като по чудо никой не е пострадал сериозно. След идване на полицията и Бърза помощ, били съставени протоколи и младият шофьор си тръгнал. Витков е възмутен, че един безотговорен шофьор просто се прибира вкъщи без санкция, при положение е могъл да отнеме човешки животи. Той настоява за по-тежки наказания за рисковите шофьори.

В момента създателят на легендите „Хиподил“ и „Светльо and the Legends“ е кандидат за президент.

Ето как Витков описва инцидента:

Дами и Господа,

Събота в полунощ, карайки със съобразена скорост от около 80км./ч, предвид пътната обстановка, колата, в която се возих, бе връхлетяна от друга машина с бясна скорост:

Удар отзад, завъртане, удар в стената, отново въртене и удар в мантинелата, нов удар странично от същата машина, ново въртене и удар в стената.
Около 300 метра удари, въртене и влачене… и 5 метра смляна мантинела.

Това, че не бях с колан и бях спуснал леко седалката назад, в случая, ми спаси врата от счупване, но изхвърчах назад в тавана, после паднах някъде на задната седалка, после пак в тавана и не знам още къде…

Тъкмо си помислих, че всичко свърши и последва нов мощен удар, при който успях да се запъна с ръце и крака… мина цяла вечност докато всичко свърши с удар в стената.

Оцеляхме по чудо. Без видими тежки наранявания.

След като успях да изляза, видях бял джип Мерцедес ML и един младеж, който се вайкаше и казваше, че си е ударил главата.

Идеше ми да го разкъсам на парчета, но се въздържах. Обясняваше несвързано как му отказали спирачките…

На мокър път, при температура 5 градуса, близо до заледяване, да караш минимум със 160 км. в час., при ограничение 80 и да удариш кола в средната лента…
Сигурно е от спирачките, а наглецо?

Следва: Обаждане на 112 с упоменаване, че няма жертви. От КАТ дойдоха бързо, знаейки, че сме живи, но с учудване, че сме без травми, свършиха професионално работата, а линейката пристигна за 10-Тина минути. Никакви забележки към КАТ и Бърза помощ. Респект.