Загадката е огромна! Издирва се още един оцелял от ада на Струма!

Сензационно разкритие направи през сълзи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Тя направи шокиращи разкрития около случилото се.“Искам да споделя нещо съвсем лично. Бях на мястото на инцидента, видях обгорелия автобус, видях овъглените човешки тела“, каза тя, цитирана от Блиц.

Гледката беше ужасна и това ще остане в спомена ми за цял живот. По-тежка бе ситуацията, когато посетихме „Пирогов“, където са настанени седем от оцелелите пострадали. Според лекарите тя бяха в добро физическо състояние, но психически състоянието им бе много тежко.

В една от стаите видях момче, което е на моята възраст. Аз му казах, че е герой, че е спасил толкова много хора, а той започна да обяснява как е счупил стъклото на автобуса и от там са се спасили осем човека. Аз му казах, но вие сте настанени в болница седем. А той настоя, че са се спасили осем.

Ние намерихме 44 трупа. 7 са оцелелите. Остава голямата загадка къде е осмото лице. Работим по тази версии. Не искаме да вкарваме объркване сред вас. Може да се касае и за недобър спомен на свидетеля“, допълни Милева.

„На „Капитан Андреево“ са регистрирали, че в автобуса е имало 52. Ние намерихме 44 тела, в болница имаме 7 души. Това означава, че един от пътниците се е прекачил някъде“, разясни Борислав Сарафов.

Кадър Нова и Булфото