Извънредно :Нова версия в Северна Македония: Автобусът ковчег пренасял химикали за хероин

Имало ли в автобуса-ковчег химикали за производство на хероин. Става дума за химикал, който е високозапалим. Питането е отправено от най-голямата опозиционна партия в РС Македония ВМРО-ДПМНЕ, съобщи БГНЕС.

„Дали укриваният наркотрафик от страна на властта не е причина за нещастието и 45-те загинали в България. Никой в държавата не отговаря на съмненията, че в изгорелия автобус в България е превозван високозапалим химикал, който се използва за производство на хероин. Дали точно тези химикали не са причината за бързото възпламеняване на автобуса, но и на мантинелите край пътя“, попитаха от ВМРО-ДПМНЕ и поискаха отговор на въпроса, защо 140 пъти въпросният автобус е прекосил държавната граница без разрешение. Според опозицията „някой от върховете в управлението на държавата защитава „Беса транс“.

При катастрофата на 23-ти ноември на АМ „Струма“ загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени. Автобусът бе на македонската туристическа агенция „Беса транс“, чийто лиценз бе отнет поради груби нарушения в работата й.

снимка Булфото
Източник-Петел.бг