Извънредно! Полиция нахлува във вестник „Труд“ ВИДЕО

Кадър Биляна Веселинова

Има вероятност утре да няма брой на вестник „Труд“.

Полиция заварди редакцията на в. “Труд“, изданието на Петьо Блъсков и не пуска журналистите да си вършат работата.

Изданието се помещава в сграда на Министерство на културата.

В момента входа на редакцията е блокиран, заедно с цялото имущество, компютри и сървъри. Вероятно вестник “Труд“ утре няма да излезе.

„Издевателствата и терора над единствената свободна печатна медия е в апогея си. Днес копоите на Радев отново ще се опитат да изхвърлят вестник “Труд“ от редакцията му. Абсолютно незаконно, разбира се. Без да се съобразяват с делото насрочено за след месец. При 100% платени наеми. С всички фактури и документи.“

„Това представлява “промяната“, приятели!“, пише още в официалната страница на вестника във фейсбук.

През август Министерството на културата изпрати предизвестие за прекратяването на договор за наем на офиси в своя сграда, които са отдадени на вестник „Труд“. Причината – неплатен наем и консумативи в размер на 149 450,59 лв.

В позиция на министерството тогава се посочваше, че задълженията са на фирма „Южен кръст 2001“ ЕООД, с която е сключен договора за наем, датират от 2015 г. до днешна дата. Оттам уточняват, че „не е имало и няма договор с „Труд Медиа“ ЕООД“.

Сградата на ул. „Лъчезар Станчев“ 17 е проектирана и строена за нуждите на Националния институт за недвижимо културно наследство и от министерството искат да бъде използвана по предназначение.