Цацаров сам се даде на прокуратурата след изказване на Кирил Петков ДОКУМЕНТ

Шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров, който днес обяви, че подава оставка, поиска от прокуратурата да извърши проверка за неговите собствени действия и твърденията на Кирил Петков.

Причината е, че думите на премиера „навеждали на извод за извършено престъпление“ от страна на самия Цацаров, се посочва в сигнала му.

Това са заявили от КПКОНПИ в отговор на въпрос на Dir.bg как биха коментирали намеренията на Петков Цацаров да бъде предаден на прокуратурата.

На 14 януари на Цацаров му бе връчен акт, с който му се отнема достъпа до класифицирана информация, заради ненадеждност. Това стана броени часове, след като той обяви, че ще подаде оставка до началото на март. Съобщението за отнемането на достъпа на шефа на КПКОНПИ до секретна информация дойде от Кирил Петков.

На 16 януари Петков в интервю пред телевизия bTV заяви, че има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация. Посочи също, че случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата.

В иска си до държавното обвинение Цацаров заявява още, че обжалва акта за отнемане достъпа му до класифицирана информация. Посочва и че сигналът му не е свързан с процедурата по обжалване. Той касаел само „публично заявените твърдения на г-н Петков за евентуално престъпно поведение“.

По-рано днес Сотир Цацаров депозира оставката си в деловодството на НС.

Кадър Дир.бг

Булфото