Свада в ефира на БТВ между Сашо и Андрей

Сериозен спор се разгоря в ефира на bTV между продуцента Андрей Арнаудов и водещия Александър Кадиев по темата за стандарта на живот в България и в чужбина. Арнаудов беше в студиото за да говори за инициативата „България те иска!“, която насърчава на българи да се върнат в страната си, като им осигурява подходяща работа.

„Като дойде време ние да се пенсионираме, няма да има в България кой да работи, за да ни осигури пенсиите“, заяви Андрей. Той каза също, че вече 60-70 компании са част от инициативата. „Частният бизнес променя България, не тези, които я управляват“ подчерта Арнаудов.

Продуцентът на „Фермата“ каза също, че следващата стъпка на кампанията ще е да осигури материални стимули за завръщащите се от чужбина сънародници. Водещият Сашо Кадиев коментира, че такива са нужни, защото заплатите в чужбина осигуряват по-добър живот там.

„Това не е вярно!“, сопна се Андрей. Той обясни, че негов приятел в Мюнхен е вземал 5-6 хил. евро заплата и не са му стигали. Причината била, че разходите му за неизбежни неща като данъци и наем започвали от 3000 евро. Сашо Кадиев обаче контрира продуцента, че някои разходи и тук, и в останалата част на света вече са едни и същи, а в някои отношения в чужбина дори са по-ниски. Арнаудов обаче отново не се съгласи, и добави, че на сайта на „България те иска!“ има калкулатор, който да помогне на българите реално да проверят къде им е по-изгодно да живеят – в родината си или зад граница.