Деменция удари Анахид Тачева. Вече не помни Митко Цонев

Бившата съпруга на легендарния актьор Коста Цонев и майка на покойната тв звезда Димитър Цонев – Анахид Тачева едва ли ще се завърне в България, пише HotArena.

Една от най-видните красавица на соца и обичано телевизионно лице Ани от 4 години живее при дъщеря си в САЩ и споделила пред близки, че повече няма да види родните земи, с които задочно си е взела последно сбогом.

Тачева е с разклатено здраве след смъртта на Митко Цонев, а от две години страда от деменция. Щерка й, която носи нейното име, настоява 80-годишната жена да е под постоянни медицински грижи и изключва възможността за каквито и да било пътувания. Анахид не може да живее самостоятелно и наследницата ѝ я е прибрала в своя апартамент в Трайбека, Ню Йорк, за да ѝ помага да се справя с елементарните грижи от бита.

Деменция удари Анахид Тачева. Вече не помни Митко Цонев

През 2019 г. бившата тв говорителка се беше приготвила да се прибира у нас и тук да празнува своя 80-и юбилей. Коронавирусната пандемия осуети тези планове.

Тачева беше в отлично здраве, преди през 2016-а синът ѝ Димитър да бъде покосен от фатален инсулт. Пет години и половина след трагичната му смърт, тя изобщо не говори за него. „Понякога имам чувството, че не си го спомня. Сякаш мозъкът й е включил някакъв защитен механизъм и трие всичко, от което я боли. Физически е здрава, но умствено…“, споделя внучката й Деси Цонева, пише Ретро.