Евала ! Слави Трифонов набута охраната си в парламента !

За нещатен сътрудник на Тошко Йорданов в Народното събрание е назначен шефът на охраната на покровителя му Слави Трифонов. Емил Трифонов и фирмата му от години се грижат за сигурността на Дългия, а понастоящем той е и личен съветник на зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов.

С назначението той се сдобива за втори пореден път. Емил Трифонов бе сътрудник на Тошко и в 45-ия парламент. В интернет портала на Народното събрание е посочено, че функциите му са да консултира Йорданов по темите за сигурността, макар самият сценарист да няма пряко отношение към тях. Нещатните сътрудници не се водят служители на парламента, но могат да получават възнаграждение по преценка на депутата, който ги е назначил. Сумите не са твърди, определят се лично от народния представител и трябва да бъдат част от допълнителните две трети над заплатите, които депутатите вземат.

Сътрудниците обаче могат да се възползват от други благини, сред които специална карта за достъп до НС и пропуск за кола. От администрацията на парламента коментират, че пропускът на сътрудника влиза в употреба и при среща със служители на КАТ, тъй като полицаите рядко съставят актове на депутатски съветници, за да не си създават излишни проблеми.
Очевидно Тошко Йорданов, досущ като шефа си грандоман, се притеснява за своя живот, щом се нуждае от охранител, маскиран с длъжността съветник, за да се движи на територията на парламента.

От години Слави Трифонов е ескортиран от цяла армия гардове денонощно, като бос на наркокартел. Охраната на учиндолеца преспокойно може да конкурира НСО. Той винаги е заобиколен от кордон здравеняци със слушалки в ушите и лош поглед, а автомобилът му се движи из страната и София заедно с черни джипове, пълни с мускулести гардове. Дори по улиците на София шофьорите на бронираните машини не дават на друга кола да ги доближи. Джиповете му неведнъж са били засичани и заснемани да лъкатушат и да се пазят взаимно, точно както правят автомобилите на НСО. Подобни маневри за обикновени граждани са абсолютно забранени и гарантират „близки срещи“ с КАТ.

Емил Трифонов не е единственият депутатски съветник. Нещатните сътрудници в 47-ия парламент наброяват 39 души, но мнозинството от тях са назначени, за да съдействат в областта на правните въпроси и връзките с обществеността.