Свалиха Ути Бъчваров от самолета на летището в Мадрид

Служителите на летището в Мадрид са свалили известния у нас тв готвач Ути Бъчваров от борда на самолета за Монтевидео, а причината, разбира се, е свързана с К-19.

Чиновниците стриктно спазили правилника и не го допуснали да продължи пътя си, въпреки че му оставали точно 5 минути, за да му бъде валидна ваксинацията. Полетът до столицата на Уругвай е в 23,55 ч, на 13-ия ден от имунизирането, а валидността се води точно от 14-ия ден.

Летищните власти хич не се церемонили и го оставили без багаж в чакалнята в един часа през нощта. По процедура трябвало да си направи отново PCR тест, за да валидира ваксинацията си.

„Изкарах цяло денонощие на летището и малко по-късно ще летя над океана“, заяви пред „Телеграф“ вчера в късния следобед Бъчваров, който дълго и старателно подготвя пътешествието си до Аржентина и Уругвай.

Южна Америка е мечтана кулинарна дестинация за „най-вкусно говорещия“ кулинар, както някои негови фенове го наричат. Бъчваров уважава правилата, но не може да си обясни „бюрократичните щуротии“, които едва не провалиха пътуването му.

Пътешествието е един от големите подаръци, които иска да направи на себе си. По този начин ще отбележи и юбилей – 25 години на екран и над 5000 епизода на „Бързо, лесно, вкусно“. Има ясен план как да направи приключението си още по-паметно. Смята да се наслади на всички деликатеси в Буенос Айрес, да опита най-големите аржентински стекове, докато отпива от легендарните вина на Аржентина, да види водопадите Игуасy.

Бъчваров е пропътувал голяма част от света. Бил е в Сибир, Камчатка, Екваториална Африка, Аляска… Но именно Южна Америка е мечтата, която дълго време си е обещавал, че ще сбъдне.

Източник: plovdiv24