Децата мислят, че е шоколад: Давам им го като лекарство за кашлица и минава за 2 дни

Днес ще ви представим рецепта за натурален домашен лек , който облекчава кашлицата и се приготвя от какао, масло и мед.

С тези съставки се приготвят глазури, кремове и различни пълнежи за торти и пайове, но ако се комбинират по специален начин и в правилното съотношение, се получава много ефикасен лек за кашлица .

какаов лек за кашлица

Не за първи път публикуваме рецептата на нашия уебсайт, а наскоро читателка ни се обади, за да ни благодари за рецептата и да потвърди ефективността на този домашен препарат. А именно кашлицата при децата й преминала за кратко време, но те все още искали „лекарството“, защото било много вкусно.

лечебна смес с какао

Накратко ще обясним защо и как действат съставките, от които действа този домашен препарат, а всеки, който иска веднага да прочете рецептата, може да я намери по-долу в текста.

Какаото е много ценена храна заради полифенолите, които влизат в състава му, които дават основния лечебен ефект. В комбинация с мед и масло се препоръчва като превенция и лек при настинка и кашлица. Има способността да премахва други заболявания, но и да предотвратява по-нататъшното развитие на болестта.

какао, мед и масло

Какаото подобрява кръвообращението и качеството на кръвта и следователно води до „подхранване“ на дихателната система. Стимулира метаболитните процеси: повече кислород и хранителни вещества влизат в белите дробове и метаболитите се отделят по-лесно.

какаов лек за кашлица

Маслото затопля добре тялото, прониква в дълбоки тъкани и покрива лигавиците. Освен това позволява по-добро разреждане на гъста слуз и по-лесното й изхвърляне от бронхите. Тази лечебна смес може да се прилага и върху носната лигавица за предотвратяване на бактериални и вирусни инфекции.

Сместа е много вкусна, така че може да се намаже върху хляб, от който да се приготвят различни сладки и здравословни сладки. Има неустоим вкус, така че е много трудно да се задоволи човек само с една лъжица. Рецептата е много проста и се приготвя много бързо.

лечебна смес с какао

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

100 г несолено масло

100 г мед

33 г био, качествено какао

ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежете маслото на кубчета и го оставете да се разтопи на много слаб огън. Температурата не трябва да надвишава 40 градуса, за да не се загубят лечебните му свойства. Или разтопете в микровълновата.

Към разтопеното масло добавете 100 г мед и 33 г какао. Смесете всички съставки добре до еднородност, докато се получи хомогенна смес без бучки. Докато сместа е още хладка и почти течна я прехвърлете в предварително стерилизиран стъклен буркан.

какаов лек за кашлица

Съхранявайте в хладилник, като срокът на годност е 4-5 месеца. След като стегне, сместа е гъста и много тъмна на цвят. Що се отнася до свойствата му като лекарство за дихателната система, за рецептата може да се използва всякакъв домашен качествен мед, но кестеновият мед и мановият (по-тъмен) са най-добри.

УПОТРЕБА:

По една чаена лъжичка се приема три пъти дневно като лекарство за кашлица. Може да се яде по този начин, бавно да се разтопи в устата или да се разтвори в топло мляко, ако се дава на деца над 2 години.