Дъщерята на Васил Илиев вдига бизнес империя

Ивона – единствената дъщеря на покойния бос на ВИС Васил Илиев – е започнала мощен земеделски бизнес. Щерката на легендарния мафиот планирала да вдигне огромна кравеферма край кюстендилско село. Там фамилията Илиеви притежава десетки декари наследствени ниви.

Инвестицията за строителство на самите сгради, купуване на техника и стотиците говеда може да достигне над 10 млн. лева, обясняват експерти. Парите едва ли ще са проблем за Ивона, която е една от преките наследници на огромното богатство на ВИС-2. След убийството на двамата босове имането попада в ръцете на вдовицата на Георги Илие.

Мая Илиева впоследствие прехвърля дялове от богатството и на останалите наследници – сестрата на братята Мариана и дъщерята на Васил Илиев – Ивона. Макар и несметно богата, Ивона никога не e парадирала с парите или името на баща си. Висаджийската наследничка умишлено избягва светлината на прожекторите. Единствената й публична поява бе преди няколко години, на състезание по борба в памет на братя Илиеви. На финала тя и леля й Мариана връчиха наградите на победителите.

Впоследствие Мариана и Ивона регистрираха и фирма за недвижими имоти ВИГ (Васил и Георги). Като съдружник се присъедини и Мая Илиева. Плановете на трите наследнички на ВИС2 за строителство на кооперации и офис сгради така и не се осъществиха. Оттогава не се е чуло Ивона да има други бизнес планове. Или поне до март тази година, когато става собственик на фирма „Агро Солюшънс“, чрез която е предвидено да се вдигнат кравефермите.

Като човек, който няма никакъв опит в говедовъдството, Ивона си намира подходящ партньор. В случая това е нейна приятелка, чийто съпруг е един от най-известните земеделски стопани в Югозападна България, пише „Ретро“.