Днес е най-МОЩНИЯТ енергиен ден на 2022: Как да привлечем енергията на ВСЕМОГЪЩОТО Слънце:

Днес е денят на лятното слънцестоене – най-дългият ден в годината. На тази дата има няколко неща, които може да направите, за да привлечете енергията на всемогъщото Слънце .

Ние ще ви кажем точно кои са те!

Лятното слънцестоене настъпва на 21 юни . На този ден Слънцето щедро дарява жителите на планетата със своето внимание, а в астрологията това явление се счита за ден с най-силна енергия в годината. Нежната и женствена енергия на Рака се съчетава с властната и силна енергия на Лъва, чийто покровител е Слънцето. На този ден е обичайно да се извършват ритуали, да се произнасят желания, да се прекарва време сред природата. Но има някои ограничения, които е по-добре да не пренебрегвате, за да не си навлечете гнева на изгарящата звезда.

лятно слънцестоене

Как да отпразнуваме лятното слънцестоене?
Съберете витамин D

Астролозите препоръчват да медитирате сред природата, да правите пикници или да се разхождате сами. Този ден е най-добрият за създаване, обобщаване на сезона и планиране на нови постижения. Енергията на слънцето ни изпълва със сила – време е да разберем каква е тя.

Обърнете внимание на творческата си страна. Навлизаме в месеца на водния знак, което означава, че трябва да очакваме творчески импулси и засилена интуиция. Не пренебрегвайте знаците, които животът ви изпраща и разгърнете своята креативност. Може би в този ден ще успеете да намерите работата на живота си?
Носете правилните бижута

Жълтото злато традиционно се счита за „слънчев“ метал. Затова трябва да се носят бижута от злато или месинг. Може да носите и бижута с гранат, рубин, кехлибар и цитрин – цветът на тези камъни наподобява Слънцето. Преди да сложите бижуто, си струва да извършите специален ритуал. На 21 юни вечерта поставете бижуто на мястото, което ще бъде осветено от лъчите на изгряващото слънце. На сутринта благодарете на Слънцето за всичко, което ви носи радост, и сложете бижуто върху себе си.
Направете семейна вечеря

Пригответе любимите си ястия и съберете близките си хора на обилна трапеза. Хората някога вярвали, че именно в деня на лятното слънцестоене се зареждаме взаимно с положителна енергия.
Организирайте вечер за спа процедури

За да прогоните ненужните мисли и чувства, изкъпете се на свещи в нощта на 21 срещу 22 юни. Първо поставете сребърен предмет във водата за няколко минути – това ще ви помогне да я „пречистите“. След това добавете отвара от любимите си билки във ваната и се отпуснете на фона на релаксираща музика.

Какво да не правим на лятното слънцестоене?

Не пренебрегвайте традицията. В древни времена се вярвало, че на този ден се разхождат зли духове. Не си лягайте, без да изпълните прост ритуал: преди да си легнете, поставете клонче от коприва пред прозореца или опънете на входа на жилището бял конец.

Само положителни емоции! Тъй като денят на лятното слънцестоене играе голяма роля в бъдещата ни съдба, избягвайте ниската енергия. Не бива да се ядосвате, тъжите и да проявявате агресия – такива емоции не са по вкуса на яркото и весело Слънце.

Не гадайте. Въпреки факта, че Слънцето покровителства различни ритуали, гаданията на този ден са забранени. По-специално, пазете се от гадаене, което призовава души от онзи свят. Слънцето е символ на живот и просперитет, а различни напомняния за смъртта ще ви лишат от неговото благоволение.

Не носете тъмни дрехи. Разбира се, в деня на толкова активно Слънце едва ли искате да се обличате в черно. И все пак си струва да се има предвид, че Слънцето обича ярки цветове и нюанси на бяло и бежово.
Какви ритуали могат да се извършват?

В миналото хората си пожелавали нещо сутрин. За да се сбъдне желанието, преди залез трябвало да се изкатерят през 12 различни огради. Да, в съвременните реалности е трудно да си представим подобен обред на практика. И въпреки това – какво ли не би направил човек в името на една заветна мечта? Също така, в миналото момичетата танцували около огъня цяла нощ, за да изпълнят мечтата си да създадат семейство. Смятало се, че изразходваната по този начин енергия ще направи възможно задомяването и скъсването с моминския живот. Днес танците край огъня могат да бъдат заменени от зареждаща среща с приятели.

Друг вариант да „призовете“ брака е да поръсите любимия човек с няколко капки вода. Смятало се, че партньорите, които се ръсят един на друг с вода в този ден, ще бъдат заедно завинаги.