Сашо Кадиев се подигра с велик стих на Стефан Цанев: Носете си новите гащи, момичета!

„Носете си новите дрехи, момчета!/Падаме, както ходим, умираме, както спим“, това е един от най-обичаните и популярни стихове на големия български поет, писател и драматург Стефан Цанев. Стихотворението, което е превърнато и в песен от група „Нестинари“, често се цитира от много почитатели на родната поезия. Много от тях със сигурност са се възмутили, като са чули импровизацията на водещия на „Преди обед“ по bTV Сашо Кадиев.

В предаването беше засегната темата за едно твърде неприятно и грозно посегателство спрямо жените. Става въпрос за снимането под полите им със скрити камери и без тяхно знание, което се оказва, че има ужасяващ брой последователи. Водещата на „Преди обед“ Деси Стоянова и нейна гостенка заклеймиха остро това ново „хоби“ на мъжете, които нямат и грам уважение към жените. Те все пак се опитаха да иронизират поне леко темата, като заявиха, че това е причина да се сменяш често бельото. И тук за ужас на почитателите на Стефан Цанев, Сашо Кадиев издекламира:

„Носете си новите гащи, момичета! Не се знае кой ще ви снима!“

За да не остане никакво съмнение, че това е парафраза на обичаното стихотворение, той добави: „Падаме, както ходим, умираме, както спим“. Неуместната импровизация на Кадиев не само нямаше очаквания комичен ефект, но в последвалото мълчание, вероятно самият актьор бързо е осъзнал, че е сътворил поредния си пошъл гаф в ефир.

кадри bTV