Това трогателно писмо на майка до ген. Мутафчийски просълзи мрежата СНИМКИ

Професията на лекарите е една от най-благородните, но и най-тежките. Ежедневната борба за живот, безсънните нощи, нечовешката умора – понякога наградата за всичко това е добрата дума на благодарност и усмивката на лицата на пациентите.

Едно трогателно писмо на благодарна майка до ген. Венцислав Мутафчийски доказа горните думи по безапелационен начин. Новината бе споделена от официалната страница на ВМА във Фейсбук, придружена от снимка на въпросното писмо.

писмо ВМА

„Пациентите имат нужда не само от медикаменти, но и от топла дума, кураж и усмивка, с които да се изправят срещу своите страхове и колебания. Много топлина, кураж и сила струи от посланията на нашите пациенти, които получаваме при изписването им. Усмивката – това ни стига!“, пишат от болницата.

Публикуваме целия текст на писмото без редакторска намеса:

„Уважаеми генерал Мутафчийски,

Майка съм на социално неравностоен 46-годишен син. Бях е Ендоскопската клиника по верената Ви болница, два пъти. Докторът, който пое и изведе сина ми Николай е Даниел Стефанов. Обгрижване, внимание, консултиране до най-малки детайли, търпение към моето неспокойствие… Денонощно бдение, не само от д-р Стефанов, но и от д-р Пенчев, д-р Шаламанов и всички останали…

Казва се: „Те работят като добре смазан механизъм“. Не! Те са живо туптящо сърце, човеколюбиви, съпричастни – от най-ниския, до най-високия пост. Старшата сестра, всички медиицнски сестри и санитари – прецизни, хубави, интелигентни жени.

Генерал Мутафчийски, Вие сте щастлив човек, че имате такъв тил.

Няма какво повече да говоря, синът ми Николай го каза: Не искам да си тръгвам от болницата, искам при д-р Стефанов.

С уважение: майката на Николай“

„Благодарим Ви за вярата! Заедно сме силни!“, допълват от ВМА.

писмо ген.Мутафчийски