Паникьосани граждани заснеха НЛО в небето над София СНИМКИ

Всички обичаме научната фантастика и ако в САЩ например разказите за срещи с НЛО са нещо обичайно, то по нашите географски ширини такива рядко се срещат. Сега обаче паникьосани граждани на столицата заснеха странни светещи кълба във вечерното небе.

За неидентифицираните летящи обекти разказаха изумени читатели на telegraph.bg, които са успели да ги запечатат.

Според разказа на очевидци всичко се случило в понеделник вечерта. Кълбата стоели неподвижно на разстояние едно от друго и на различна височина, някои от тях на над 1000 метра. Били общо около 20 и се откроявали в ясното небе над столицата, отразявайки слънчевата светлина. Появили се към 19,30 часа и веднага били забелязани от разхождащите се в „Докторска градина“ в центъра на града.

НЛО София

Стъписаните хора започнали да коментират, че ако са балони с хелий, трябва да се движат по посока на вятъра или да летят нагоре, докато се спукат от ниската температура в атмносферата над земята.

След около 15 минути повечето странни обекти изчезнали, с изключение на три, които в общ план образували нещо като кръг.

Проверка в сайта flightradar24.com показала, че по това време самолетите са летели над града и нямало видими промени в траекториите им. Дори излетели три самолета от Летище-София, а други два кацнали.

Със сигурност това не са били самолети, хеликоптери, дронове и т.н., свидетелстват разказите на очевидците. Колкото до предположението, че може да са балони или спътници, едните се движат, а другите се виждат в тъмната част на денонощието, отбелязват също така столичани.

Дали небето над София е било посетено от представители на извънземна цивилизация, остава загадка!