Мистерията се заплита: Изплува скандален детайл около касапницата край Търново ВИДЕО

Автобусът, който около 2 часа в нощта петък срещу събота е катастрофирал край Велико Търново, е напуснал лентата си по неясна причина, информира Нова тв.

По последна информация трима души са загинали, девет са ранени, а един от тях е с тежка черепно-мозъчна травма. Общо в автобуса са пътували 25 души.

По информация на БНТ туристите били на почивка в Истанбул. Те влезли в България около 22:00 часа.

Хората от автомобила, който е бил ударен от автобуса, са успели да видят, че той приближава към тях и са напуснали своевременно возилото си. Именно така те са спасили живота си. Те са трима и са родом от село Драганово.

Пробите за алкохол на турските шофьори са отрицателни, съобщават от ОДМВР.

Първите пристигнали на мястото на инцидента признаха, че е имало много линейки в първите часове, а първи на мястото са били полицейските екипи.

Участъкът ще остане затворен поне до обяд. Автомобилите се пренасочват през Самоводене, Ресен, Обединение и П. Тръмбеш. Причините са в процес на изясняване.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването на тежкия пътен инцидент ще бъде поето от следователи от Национална следствена служба. По късно на мястото на катастрофата ще пристигнат следователи, които ще извършат допълнителен оглед.