Враждата между кралските снахи: защо принцеса Даяна ненавиждаше Софи от Есекс?

Историята на кралското семейство на Великобритания винаги е била изключително любопитна за обществото, особено с тайните връзки, интриги и задкулисните игри, които ежедневно се разиграват в една от най-известните благороднически фамилии в света.

Смъртта на кралица Елизабет Втора стана повод кралските историци да „върнат“ лентата и да ни припомнят едни от най-любопитните моменти от историята на кралското семейство. Днес ще ви разкажем повече за истинската връзка между Даяна , принцесата на Уелс и Софи Есекс , съпругата на принц Едуард.

Софи Есекс и принцеса Даяна

Софи Рис-Джоунс в Лондон, 1999 г.; Принцеса Даяна в Ангола, 1997 г

В края на 90-те години медиите често сравняваха бившата снаха на Елизабет II, принцеса Даяна, с Рис-Джоунс, която се омъжи за принц Едуард през 1999 г.

Жените наистина бяха подобни по външен вид, освен това периодично се обличаха в подобен стил. Въпреки това, както се оказа, това сравнение изобщо не се хареса на принцесата на Уелс, Даяна дори си позволи да направи неласкави коментари за Софи.

принцеса Даяна в черно

Принцеса Даяна на благотворително събитие в Ню Йорк, 11 декември 1995 г .

Софи Рис-Джоунс

Софи от Есекс в Бруней, 26 октомври 2000 г.

Кралският кореспондент на Hello! Джуди Уейд казва, че Софи е „ядосала“ бившата съпруга на принц Чарлз, като „копирала“ нейния гардероб. „Тя [Софи] направи твърде много неща, които, знам, дразнеха Даяна. Тя подстрига косата си като Даяна, тя дори стана член в клуба на Даяна Chelsea Harbour Club“, разказва Уейд на създателите на документалния филм „Принц Едуард и Софи Рис-Джоунс: Истинската история“.

Джуди също цитира червените рокли на Софи, обемните сака и панталони като „почти идентични“ с тези, носени от Даяна. „Тя имитираше Даяна и Даяна беше раздразнена“, отбеляза кореспондентът. Уейд добави, че Рис-Джоунс дори е носила дрехи от същите дизайнери като принцесата.

Софи Есекс с червено

Софи от Есекс и принц Едуард на гала в Норвегия, 23 май 2002 г.

принцеса Даяна в червено

Принцеса Даяна на премиерата на Just Like a Woman в Лондон, 24 септември 1992 г.

Софи, бивш експерт по обществените въпроси, започва да се среща с принц Едуард през 1993 г. По това време бракът на Чарлз и Даяна вече е унищожен (преди най-накрая да се разведат през 1996 г.). С раздялата с британското кралско семейство принцесата на Уелс избира все по-смели тоалети. Именно този откровен и пищен стил на Даяна, според Джуди Уейд, копира Софи.

И веднъж принцесата дори си позволи да подхвърли много смела фраза на бъдещата графиня: „Виж, моята двойничка!“, възкликва Лейди Ди, гледайки Софи.

Софи Есекс костюм

Софи от Есекс пристига на откриването на Игрите на Острова, остров Ман, 7 юли 2001 г.

принцеса Даяна костюм

Принцеса Даяна по време на посещение в The Royal Brompton Hostpital, Лондон, 15 април 1997 г.

Въпреки това, дори ако през 90-те години Есекс наистина е вдъхновена от тоалетите на Даяна, днес Софи има напълно самостоятелен и автентичен стил: елегантни палта и якета, летящи поли и рокли, спокойни нюанси, минимум аксесоари. Сега много кралски фенове копират външния вид на графинята и я смятат за истинска икона на стила.