Жестоко пророчество: Суровите думи на принцеса Ан за бъдещето на новата кралица Камила

Дъщерята на покойната Елизабет II направи категорично изказване за втората съпруга на крал Чарлз.

В новата си книга кралският биограф Анджела Левин говори за много хладното отношение на принцеса Ан към настоящата кралица Камила. По-специално, дъщерята на Елизабет II направи много твърдо и пряко изявление относно пригодността на Камила за статут на кралица-консорт (съпруга на владетеля).

принцеса Ан и Камила в Аскот

Принцеса Ан и кралица Камила в Аскот, 19 юни 2018 г

В нова книга за кралица Камила, „Камила, херцогиня на Корнуол: оцеляла в кралското семейство“, Левин пише, че Ан „от години е против даването на Камила на титлата кралица-консорт“. Дъщерята на тогавашната кралица Елизабет прави много конкретно изявление по отношение на херцогинята на Корнуол: „Камила никога няма да стане истинска кралица“, е убедена принцеса Ан.

Анджела Ливайн пише също, че когато Корнуол за първи път влязла в британското кралско семейство, тя имала „трудности да се справи със студеното поведение на Ан“ и че принцесата, от своя страна, „стояла възможно най-далеч“ от сегашната кралица-консорт.

Камила и принцеса Ан

Принцеса Ан и кралица Камила в университета в Абърдийн, 14 януари 2020 г.

Писателката не изключва причината за такова напрежение между жените да е общата им връзка с Андрю Паркър-Боулс, бившия съпруг на Камила, с когото принцеса Ан също се е срещала. Съобщава се, че Ан не е могла да се омъжи за Андрю, защото той е бил католик (а до 2013 г. на членовете на кралската фамилия е било разрешено да се женят само за членове на Англиканската църква). По-късно Паркър-Боулс се жени за Камила, която тогава няма нищо общо с кралското семейство. Следователно Анджела Левин предполага, че първоначално, когато Камила се е разделила с Андрю и се е омъжила за принц Чарлз, Ан може да би е била водена от дългогодишна ревност.

Постепенно обаче отношението на принцесата към втората жена на брат й се подобрява. „Времето се оказа лечител, Ан видя със собствените си очи колко усърдно работи Камила в полза на монархията. Постепенно принцесата стана по-сговорчива“, пише Левин.

Снимки: Legion Media