Зрител обясни подробно как е подарена победата на Алекса в  „Игри на волята: България“ СНИМКИ

След три месеца, изпълнени с изпитания за физиката, ума и волята на състезателите, „Игри на волята: България“ има своя нов шампион. Алекса Ерски надделя над своите съперници в битка с неочаквани обрати и стана големият победител в четвъртия сезон на най-екстремното риалити в телевизионния ефир. Той зае почетното първо място и спечели наградата от 100 000 лв.

Реакциите в социалната мрежа Фейсбук обаче бяха разнопосочни. Една част от зрителите твърди, че едва ли не всичко е било предварително ясно и нагласено, друга категорично смята, че победата на сърбина е заслужена.

Ето и някои от коментарите:

– Алекса, абсолютен манипулатор, не заслужаваше победата. Георги, това младо момче, нито веднъж не нападна другите, че го пращат на битки и побеждава много пъти, дори вчера беше по-напред с пъзела от Фифо

– Има ли подобно предаване, в което е спечелил българин? Някой да ми припомни, моля. Миналата година Андрей – украинец, сега Алекса – сърбин. Сървайвър, последния – Зоран македонецът. Защо все така? Толкова и такива добри състезатели българи участваха. Как така се получава, чудя се. Защо не Филип? Той заслужаваше – мое мнение. Защо дадоха толкова голямо предимство на Алекса? За да не може никой да го настигне ли?!

– Всички мрънкат и го плюят Алекса, но той достойно си победи. Не се е крил като мишка от битки, държа се мъжки и достойно, говореше нещата така, както трябва да са, но хората са свикнали да има интрига, двуличие и злоба, тогава е по-честно.

– Алекса трябваше да отпадне още на онази капитанска с Филип. И това не го мисля само аз, самите участници го потвърждават в надкастите, в които участват. Лефтеров, Чакалов, Мани, Генчо, Ралица са само част от тези, които открито казват, че онази капитанска е била планувана за елиминационна.

В последствие все неравностойни битки с жени, в негова полза. Щеше да отпадне и на полуфинала, но тук продукцията вече си научи урока или по-скоро му видяха възможностите и решиха да го презастраховат, като му предложат предимство.

От своя страна пък този така „доблестен“ човек, мъж на честта, с усмивка до уши и без изобщо да се замисли, веднага си го „купи“. И още – колко бутане и бутане за този актьор видяхме не е истина. И за финал – пъзел? Кога е имало пъзел на финал? Когато някой изостава физически, но трябва да победи – пъзел, разбира се… Недостоен победител. Адмирации за Гого, Филип и Георги. Трябваше името на някой от тях да блесне на финала, но уви… Продукцията от самото начало си определи Алекса за победител и пак те си го направиха такъв.