Първа СНИМКА на убиеца на Фанка, разказа в съда за тежки нейни грехове в опит да се оправдае

Искам да изляза от ареста с по-лека мярка. Това каза пред Окръжен съд Пловдив Александър Пашов, който е обвинен в убийството на жена си Фанка.

Припомняме, че зверството разтърси Пловдивско преди няколко дни. Престъпление бе извършено в село Пъдарско.

Прокурор Молев обаче реагира и настоя мъжът да остане зад решетките. Държавното обвинение припомни, че на 25 ноември, е подаден сигнал, че Фанка Иванова Пашова, е излязла сутринта, за да отиде на работа и е изчезнала. На същата дата и на следващия ден в кладенец в Пъдарско бяха открити нейни вещи. Тогава в селото са извършени много огледи и претърсвания на имоти.

Както съобщихме на 26 ноември трупът на Фанка беше открит в изоставена постройка в Пъдарско. Тогава разследващите установиха, че жената е умъртвена умишлено. Това се доказва от съдебно-медицинската експертиза и от справка по друга експертиза.

Убиецът е заплашен от лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Прокурорът подчерта, че доказатествата сочат, че Александър не е извършил престъплението спонтанно и в момент на гняв, а го е обмислял. След убийството се е опитал да заличи следите.

Мъжът не е осъждан. Той работи в индустриална зона, близо до селото. Съдът го остави в ареста, като прецени, че има висока степен на опасност той да се укрие.

Адвокатката на обвиняемия – Бодакова, реагира и каза, че въпреки че има достатъчно данни, че е извършил престъпление, няма опасност Пашов да се укрие. Той от дълго време живее в селото, трайно установен е и има семеен статут.

По време на мярката стана ясно, че мъжът се е грижил за децата, като самотен баща, тъй като преди около година Фанка си тръгнала. Нито жертвата, нито някой друг е подавал оплаквания от Александър. Мъжът се ползвал с добро име. Казал е, че е готов да си понесе отговорността за престъплението, което е извършил.

Според защитата трябва да се наложи по-лека мярка, за да може той да работи и да си гледа децата. Адвокатката подчерта че трябва да се извърши психиатрична експертиза за неговото състояние, защото преди убийството, Александър два пъти е правил опит да се самоубие.