Дни преди да навърши 21 години ,на този млад мъж ще му ампутират и двата крака след като се разболява от грип !

Дни преди да навърши 21 години, на млад мъж ще бъдат ампутирани и двата крака. Ливай Дюи се разболява от грип, който впоследствие води до агресивна форма на сепсис.

Леви се разболява на 7 декември и е откаран в болница с грипоподобни симптоми и затруднено дишане. Двадесетгодишният младеж е диагностициран с форма на грип и пневмония, а по-късно развива сепсис.

Медиците заявиха, че Леви е имал само 30 % шанс да оцелее, съобщава DerbyshireLive. Той е изпаднал в септичен шок и е получил мултиорганна недостатъчност.

Майката Лара, 47 г., каза: Бяхме подготвени за този изход, ако той трябваше да спаси живота му. „Още в началото ни казаха, че Леви може да загуби краката си и да се нуждае от операция. Очевидно е, че това ще промени живота на всички, но това е нещо, с което можем да се справим като семейство и имаме толкова силна и позитивна мрежа за подкрепа. Леви винаги е имал позитивно мислене и чашата му винаги е наполовина пълна.“

Леви прекарва 31 дни на апарат за изкуствено дишане, като 20 дни е бил на органна подкрепа. Но за съжаление на семейството му е съобщено, че поради тежкия сепсис ще се наложи ампутация на двата му крака под коляното.

Before he fell ill, Levi lived a fun and active lifestyle

Снимка: Лара Дюи

Майката Лара иска да набере пари в брой: „Първоначално искахме да съберем 10 000 паунда, но както виждате, тази сума беше надхвърлена и отговорът беше изключително голям. Това е смайващо и емоционално и всички сме без думи. Удивително е колко много приятели, семейство, колеги, общности, а също и непознати хора подкрепиха тази кауза, а също и тяхната щедрост.

„Първоначално парите ще бъдат използвани за закупуване на инвалидна количка за Леви и за подобрения в дома, включително рампи и душове. След като той отново може да ходи, ще разгледаме възможността да му купим възможно най-добрите частни протези и всякакво друго оборудване, от което ще има нужда.“