Тя е само на 18 месеца и страда от смъртоносно бъбречно заболяване ,когато чудото се случва и я спасява специален човек!

Мади Рибкин, която сега е на две години, е родена със заболяване, наречено поликистозна бъбречна болест – кисти, растящи в бъбреците, които водят до срив на нормалните им функции.А кистите, растящи в бъбреците, карат и корема ѝ да расте и той изглежда огромен.

Родителите на Мади от Ню Джърси, САЩ, са носители на рецесивен ген за ПКБ – генетично заболяване, което причинява влошаване на функциите на бъбреците и черния дроб.

Изображение: Снимка от Facebook

Преди това им се е родил син, който умира само след 36 часа заради бъбречно заболяване.
Лекарите предупреждават двойката да няма дете, тъй като има 25% вероятност то да е носител на същото заболяване.

„По време на бременността ми с Натаниел открихме, че и двамата имаме рецесивния ген PKD, което означава, че шансовете на някое от нашите бебета да оцелее, ако се роди с него, са много малки“, казва Карен Родас пред The Sun.

Изображение: Снимка от Facebook

Сега животът на Мади е застрашен, те се страхуват, че тя ще умре, тя се нуждае от подходящ донор!
А човекът, който можеше да спаси Мади, беше нейният баща Пол, той беше идеалният подходящ донор, за да спаси малката си дъщеря.

„Когато Пол и Мади, две от най-обичаните ми души, минаха под ножа, аз бях нервна развалина“, казва Карен според The Sun.

Изображение: Снимка от Facebook

Операцията беше успешна и за двамата и сега Мади е като повечето други малки момичета – здрава и щастлива.
Можете да следите напредъка на Мади във Facebook.