Лекарите били шокирани, след като майката била принудена да направи спешно цезарово сечение и кожата на бебето започнала да се напуква

Дъщерята на Джени Уилклоу Анна има странно състояние на кожата. Минути след като се ражда чрез цезарово сечение, кожата на новороденото започва да се удебелява и да се напуква, образувайки пукнатини по цялото ѝ тяло, подобно на броня, която я обгръща.

Уилклоу си спомня шока на болничния персонал, когато очите на Анна се затворили и тя не можела да получи кръвообращение в ръцете и краката си.

Анна е родена с арлекинова ихтиоза – рядко заболяване, при което новородените получават дебели петна по кожата. Състоянието на кожата се характеризира със суха, удебелена и люспеста кожа. Тежестта на заболяването е различна при различните видове. Лечението се състои в облекчаване на симптомите и дискомфорта, в зависимост от редките диагнози.

Според експертите втвърдяването на кожата може драматично да повлияе на външния вид на бебето, като доведе до обръщане на устните и клепачите навътре. Състоянието създава допълнителни стеснения около гръдния кош и затруднява дишането и храненето.

Въпреки че в миналото смъртността при това заболяване е била висока, напредъкът в медицината означава, че все повече хора оцеляват.
„На всеки час я намазвах с вазелин и я къпех по много часове на ден. Години наред мечтаех за нещата, които ще носи моето бебе, и макар че изглеждаше толкова тривиално, това беше нещото, с което се борех най-много“, разказва Джени пред Cafe Mom.
Джени е създала акаунт в Инстаграм, наречен „harlequindiva“, за да покаже красивата си дъщеря.

„Анна завладя сърцата на всички, защото е най-чистата форма на съвършенство. Да върша работата си всеки ден е лесно, когато я върша заради нея, и с всяко ново постижение светът празнува заедно с мен.
Анна беше предназначена за мен, а аз за нея и заедно ще покажем на света какво е истинска красота“, казва гордата майка.