Дъщеричката ми умира в детско столче… Сега майка ѝ иска да предупреди всички за скритата опасност! ВИДЕО

Смъртта на дете е съкрушителна за всеки родител. Лиза Смит губи 17-месечното си бебе при трагичен инцидент и съкрушената майка разказва историята си, за да предупреди други родители.

Лиза била на работа, когато получила обаждане от детегледачката на детето си за трагедията.
„На 10 юни 2015 г. получих телефонно обаждане, докато бях на работа. Миа не се беше събудила от дрямката си. Това беше нашето прекрасно момиченце. Съвършено здрава във всяко едно отношение“, казва Лиза.
Когато здравните специалисти пристигат на мястото, намират Миа мъртва. Причината за смъртта е позиционна асфиксия.

Разследването установява, че Мия е починала от механична или позиционна асфикция. Дихателните ѝ пътища са били прекъснати, докато е спала в столче за кола, поставено на пода в спалнята в дома на детската градина в Айова.
„Позиционна асфиксия“ е, когато позицията на бебето по време на сън му пречи да диша адекватно. Когато столчето за кола е в колата, то е наклонено на 45 градуса. Това позволява главата и вратът на бебето да почиват назад, така че то да не се свлича напред и да блокира дихателните пътища.“ – казва д-р Натали Азар, пред NBC News.

На повечето родители се казва никога да не будят спящо бебе, но в случай че бебето ви заспи в столчето за кола, в колата, извадете го от столчето и го преместете на по-безопасно място!

Гледайте видеото и чуйте цялата история тук: