Лиъм 8 г. пада от колелото си и трябва да отиде в болница за 7 шева – 8 дни по-късно той умира!

Лиъм Фланаган от Пилот Рок, Орегон, САЩ, кара колело по хълм, когато пада и получава порезна рана на крака, която изисква шевове. Той е лекуван в болница и изпратен вкъщи да се възстанови, но три дни по-късно все още се оплаква от болки в бедрото и слабините.

Майката на момчето, Сара Хебард, и съпругът ѝ Скот Хинкъл го прегледали и забелязали, че кожата около мястото е започнала да се обезцветява.

Лиъм е откаран в болница и е диагностициран с некротизиращ фасциит – рядка, но сериозна бактериална инфекция, която засяга тъканта под кожата и околните мускули и органи.
Смята се, че бактериите са попаднали в тялото на момчето чрез почва, която е била в раната.

Лиъм е откаран в детската болница „Доернбечър“ в Портланд, където хирурзи ампутират заразени части от тялото му, за да се опитат да спасят живота му.

„Почти цялата му дясна страна беше изчезнала. Продължиха да режат и да се надяват. Режеха и се надяваха“, разказва г-жа Хебард пред вестник „Ийст Орегониън“.
Бактериалната инфекция продължила да се разпространява и идеите на лекарите се изчерпали. По-късно го преместили в нова болница, където се надявали да спасят живота на Лиъм, но за съжаление бактериите заразили голяма част от тялото му и Лиъм починал още първата нощ в детската болница „Рандал“.

Вижте видеоклипа и чуйте как майката на Лиъм разказва за инцидента тук: