Момиченцето е засмукано от подводните течения – секунди по-късно момчетата правят невероятното!

Животът на малко момиченце е в опасност, когато проливните дъждове предизвикват преливане на река в градския парк на Джаксън, Мисури, САЩ.
За щастие четирима смели млади плувци забелязали опасността наблизо и се притекли на помощ.
На 17 май 2020 г. проливни дъждове предизвикали повишаване на нивото на водата в Хъбъл Крийк, близо до нисък мост, където децата обикновено гребат и играят.

В този конкретен следобед приливът на дъждовна вода представлявал по-голям риск за тези, които нямали големи възможности за плуване, защото под моста имало отворен подводен канал, който създавал достатъчно силно засмукване, за да повлече плувците под водата.
В този неделен следобед в залива малкото момиченце Кинсли Стюарт плувало в района и било повлечено от течението, съобщава WAFB9 News.
За щастие група момчета, които играели във водата наблизо, видели какво се е случило и се задействали.

Единадесетгодишният Ейдън Кайл разказа, че той и приятелите му си играели под дъжда, а водата била високо – над моста.
„Плувахме, плискахме се и се забавлявахме“, каза Ейдън.
Изведнъж момчетата реагирали на внезапното изчезване на малкото момиче.
„Видях ръката ѝ в горната част на моста, затова скочих и я хванах“, каза Ейдън.

Скоро обаче Ейдън осъзна, че има нужда от помощ, ако иска да спаси Кинсли, тъй като засмукването е твърде силно.
Близкият приятел на момчето, Исая Рандол, също се включил в опита за спасяване.
„Той беше засмукан заедно с нея, така че аз скочих и хванах нейната и неговата ръка и двамата се издърпахме“, казва Исая.
Останалите двама приятели веднага осъзнали опасността и скочили във водата. С обединените си сили четирите момчета успели да изтеглят Кинсли от подводния поток и да я изведат на брега на безопасно място.

Пътуването до болницата потвърди, че Кинсли се е отървал невредим благодарение на смелостта и бързите реакции на четиримата тийнейджъри.
„Искаме да благодарим на момчетата от „Кени“. Ние сме собственици на „Кени’с“ бургери. И искаме да ви кажем, момчета, че можете да ядете при нас завинаги, безплатно, казва майката на Кинсли, Кейси Стюарт.