Никой лекар не взема на сериозно симптомите на момичето – часове по-късно то е мъртво! СНИМКИ

Хейли Томпсън (22 месеца) умира в съня си само няколко часа, след като персоналът на спешното отделение я съветва да я прибере у дома и да ѝ даде лекарства.

От болницата изпратили Хейли вкъщи с родителите ѝ Крис Томпсън (32 г.) и Ибойла Адам (35 г.) и им казали да ѝ дават течности и парацетамол под формата на Calpol.
На следващата сутрин тя е намерена безжизнена в стаята си и по-късно е обявена за мъртва в болницата, според Mirror.

Родителите се оплакват, че лекарите не са се отнесли достатъчно сериозно към случая на Хейли.
Въпреки опасенията им, персоналът в спешното отделение им е казал, че състоянието на Хейли не е сериозно и че тя ще се възстанови с почивка и лекарства без рецепта.
Сега семейството търси отговори защо Хейли не е получила необходимото медицинско лечение.

„Не можем да повярваме, че загубихме нашето малко момиченце. Това се случи толкова бързо. Нещо в тялото ѝ пое контрол над нея.
Искаме отговори. Как може едно здраво бебе да умре в съня си? И защо не е била тествана за стрептококи А, скарлатина или Ковид, например?“, казва Крис Томпсън.
По случая е започнало разследване с надеждата да се отговори на въпросите на родителите какво наистина се е случило с тяхното момиченце.

Този трагичен инцидент подчертава значението на това да се търси медицинска помощ при сериозни или тревожни здравословни проблеми, както и потенциалните последици от това.
Мислим за семейството и приятелите на Хейли и им изказваме съболезнования в този труден момент.