Родителите не искат новородената си дъщеря, която е различна, затова тя е дадена за осиновяване! Но вижте я днес, 25 години по-късно!

Когато Хана Крицек от Минесота, САЩ, се ражда, тя няма представа, че ще прекара остатъка от живота си като джудже. Родните ѝ родители не я искат, когато разбират, че има увреждане, затова решават да я дадат за осиновяване.

Тя страда от изключително рядко заболяване, от което страдат само около 100 души по света. Джуджето причинява нисък ръст и здравословни проблеми, включително опасност от мозъчни аневризми и по-кратка продължителност на живота. Заболяването я кара да изглежда като малко дете, въпреки че вече е на двадесет години, висока е около 100 см и тежи около 15 кг.

Това обаче не е единственият недостатък на състоянието ѝ. Хората с диагноза джудже имат много по-кратка продължителност на живота от средния човек, което означава, че дните на Хана може да са малко по-кратки в този живот.

Тя е осиновена от любящо семейство с три деца, което прави всичко възможно, за да ѝ помогне да се справи с ежедневието и да се научи да бъде самостоятелна.
„Майка ми и баща ми се погрижиха да имам нормално детство. Те спуснаха ключове за осветлението и поставиха палети в банята и кухнята, тъй като не можех да достигна плотовете и бюфета“, разказва Хана пред Daily Mail.
Хана е решена да се възползва максимално от времето, което ѝ остава, и прави всичко възможно, за да се наслаждава на живота.

„Пътувам и пазарувам с приятелите си, но намирането на дрехи, които да ми пасват, е изключително трудно. Или трябва да ги преправям, или да купувам детски размери. Не мога да си купувам обувки с високи токчета като другите ми приятели.“

Животът на Хана Крицек далеч не е бил обикновен. Още от първия си ден тя се сблъсква с трудности, но вместо да се примири, използва недостатъците си, за да стигне до върха на живота си.
Това момиче е неудържимо! През 2016 г. тя участва и в риалити поредицата на TLC „Tiny At 20“.

Занимавала се е с много театър, дори е пътувала пет години със световноизвестната постановка на Pour Voir „Куклен дом в Мабу“.
А на Коледа 2017 г. тя участва в „Лешникотрошачката“ и се справи невероятно!
„Беше забавно и се запознах с някои готини хора“, пише тя във Facebook.